Erland hyllas postumt

Sällskapet Karolinare i Örebro har tillsammans med Sällskapet Örebro-Karolinare i Stockholm publicerade 2021 boken ”Konsten på Karro”. (140 rikt illustrerade sidor). Erland tog initiativ till boken men avled i mars 2020 mitt i arbetet. Bilden är från november 2019.  Erland skrev den inledande texten ”Starka rektorer och mäktiga vänner gjorde Karro till Karro”. (s 6 – 11). Nästa uppslag har rubriken ”Karros historiker samlade berättelserna om vår skola.”  Där återges ett porträtt av en annan lärare och ett fotografiskt porträtt av Erland, som skolan lät sätta upp i rektorsexpeditionen som bekräftelse på hans insats för skolans historia. Där noteras också att Erland var en drivande redaktör för årsskriften Örebro-Karolinaren. På annat ställe återges ett foto från återinvigningen av Karros biologiska museum.  Bildtext: ”Erland Bohlin, som räddade museet, såg på när kommunalrådet Lennart Bondeson klippte bandet vid återinvigningen 2017.”

 

 

 

Erland 

Född 24 februari 1937
Död 12 mars 2020

Den 12 mars somnade vår älskade pappa, bror, farfar, svärfar och vän Erland Bohlin in, omgiven av oss fyra barn. Myelomet, en typ av blodcancer som han har levt med i 16 år, blev någon gång under den senaste månaden plötsligt aktivt och gick inte att hejda.

Under sin sista vecka var han inlagd på universitetssjukhuset i Örebro och fick fantastiskt fin omvårdnad. Han hade inte ont, vilket är och har varit en stor tröst för oss som fanns bredvid honom.

Det är svårt att ta in vad pappas död innebär och vi har under den senaste tiden fått så många fina hälsningar och minnen från personer som känner pappa, vi vet att det inte bara är vi i familjen som kommer att sakna honom.

In i det sista var pappa generös med sin tid och uppmärksamhet och lät oss på olika sätt veta att han älskar oss.

Minnesstund kommer att ordnas när vi inte längre behöver oroa oss för Coronaviruset. Mer information om det kommer vid lämpligt tillfälle.

2020-03-15
Barnen Robert Bohlin, Andreas Bohlin, Ulrika Bohlin och Katarina Bohlin

Minnesord

SPADER KNEKT – EN TORSO
ELLER
EN KNÄCKT LITTERATURHISTORIKERS ANEKDOTISKA AUTOBIOGRAFI

ERLANDS LICENTIATAVHANDLING

ERLANDS UPPSATS “KÄRLEKSSKILDRINGEN I CLAS LIVIJNS SPADER DAME” (1962)

ERLAND SOM GLUNTSÅNGARE

Gratulationer

till

Erland 70 år

Erland 75 år

24 februari
från
Eva
Carl-Yngve Folke Harald

 

 

 

Erland 80 år

 

Gå till sidans början